Normaal LettertypeGroter LettertypeGrootste Lettertype
U bent hier:

Nieuwsarchief

Vooraankondiging colloquium Perspectiefplan 2020: een inclusieve samenleving

De maatschappelijke context waarin we zorg organiseren evolueert pijlsnel. Dat geldt bij uitstek voor de zorg voor personen met een handicap. Zijn de ondersteuningsstructuren en -instrumenten van vandaag adequaat als antwoord op hun noden en wensen van morgen? Het is zaak de toekomst, een mogelijk perspectief voor 2020, pro-actief voor te bereiden.
Daarover wil het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin het debat aangaan met alle stakeholders en andere belangstellenden. We doen dat op 6 en 7 juni 2012 tijdens een tweedaags colloquium.
Bedoeling is te komen tot gedragen aanbevelingen voor:

  • Het realiseren van een optimale kwaliteit van leven voor alle burgers, in het bijzonder personen met een handicap
  • Het vermaatschappelijken van de zorg als instrument voor gegarandeerde zorg
  • Het garanderen van inkomen en sociale bescherming voor personen met een handicap
  • De ethische en financiële aspecten die relevant zijn voor het vernieuwen van de zorg

Voor al deze thema’s gaan we na wat de rollen en verantwoordelijkheden van de overheid en het individu zijn. Iedereen uit de brede zorgsector is welkom. Prof. Dr. Bea Cantillon (Universiteit Antwerpen) zal als voorzitter het maatschappelijk debat in goede banen leiden.

Wil u graag een bijdrage leveren aan dit debat en de aanbevelingen die daaruit voortvloeien? Noteer dan alvast met stip deze data in uw agenda: woensdag 6 en donderdag 7 juni 2012. Plaats van het gebeuren: het ICC in Gent. Meer informatie over het programma en het praktische verloop van de tweedaagse volgt later.

Developed by RealDolmen