Normaal LettertypeGroter LettertypeGrootste Lettertype
U bent hier:

Nieuwsarchief

Eén centraal meldpunt voor geweld en misbruik

Slechte dag of slechte vrienden?De Vlaamse Regering formuleerde midden vorig jaar een actieplan met betrekking tot de aanpak van geweld op kinderen, in het bijzonder kindermisbruik. Eén van de daarin opgenomen acties is één meldpunt voor alle vormen van misbruik, geweld en kindermishandeling.

Op 12 maart 2012 gaat het meldpunt “geweld, misbruik en kindermishandeling” van start. Het integreert de bestaande meldpunten, aanspreekpunten, onthaalwerkingen van de vertrouwenscentra kindermishandeling en de centra algemeen welzijnswerk (slachtofferhulp, oudermishandeling, partnergeweld, intrafamiliaal geweld).

Het meldpunt is er voor alle burgers. Het is bereikbaar op het nummer 1712. De bekendmaking ervan gebeurt door een informatie-en sensibiliseringscampagne. In  een eerste fase wordt in de campagne  de focus gelegd op de problematiek van kindermishandeling. Via een tv-spot en drie affiches in het straatbeeld (“Brute pech of brute papa ?”,” Slechte dag of slechte vrienden?”, “Slipje kwijt of onschuld kwijt?”) wordt de burger geïnformeerd over het meldpunt.

Meer informatie vindt u op de website www.1712.be. De affiches zullen verspreid worden in de sectoren welzijn, onderwijs, jeugd en sport. De tv-spot kunt u hier bekijken.
Developed by RealDolmen