Normaal LettertypeGroter LettertypeGrootste Lettertype
U bent hier:

Nieuws

 

In opdracht van het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA) ontwikkelde INTER* zeven inspiratiebundels om de toegankelijkheid van de infrastructuur van welzijns- en gezondheidsvoorzieningen te vergroten.
Er is vandaag een grote nood aan kwalitatief hoogstaand zorgvastgoed. Wat zijn de behoeften, wat zijn de nieuwste technieken, wat is vandaag mogelijk en betaalbaar?
In opdracht van VIPA ontwikkelde INTER zeven inspiratiebundels om de toegankelijkheid van de infrastructuur van welzijns- en gezondheidsvoorzieningen te vergroten.
De Europese Investeringsbank (EIB) onderzoekt momenteel de mogelijkheid om een 50%-garantie te verlenen aan de leningen van woonzorgcentra vanaf een bedrag van 10 miljoen euro.
Gezien de VIPA-gebruikstoelage vanaf 2016 wordt uitbetaald zonder de toetsing van de gebruiksnormen, impliceert dit ook een andere boekhoudkundige verwerking.
VIPA vestigt er graag de aandacht op dat nieuwe erkenningsvoorwaarden voor infrastructuur zijn uitgewerkt. De omzetting ervan in regelgeving is momenteel bezig; vandaar dat de versie die u hier vindt op de documenten aangeduid wordt als concept.
Met de Prijs Wivina Demeester wil het Team Vlaams Bouwmeester een hoogstaand stedenbouwkundig, landschappelijk en architecturaal kwaliteitsbeleid bij overheden aanmoedigen.
Zoals eerder gecommuniceerd, werd er voor de sector ouderenzorg geopteerd om –in uitvoering van de resolutie van het Vlaams Parlement en in dialoog met de sector- een forfaitair systeem te ontwikkelen, binnen de beschikbare budgettaire marges.
Hoe energie-efficiënte, comfortabele en veilige woonzorgcentra betaalbaar bouwen? Een seminarie van Agoria's business community 'Building Technology' en VIPA.
Momenteel wordt een E-peil berekend voor nieuwe en ingrijpend gerenoveerde woongebouwen, kantoren en scholen (volgens de EPW of EPU-rekenmethode), maar niet voor de zogenoemde ASB.
Developed by RealDolmen