Normaal LettertypeGroter LettertypeGrootste Lettertype
U bent hier:

Nieuws

 

Het VIPA-onderzoek naar brandveiligheid in ouderenvoorzieningen met open woonconcepten werd afgerond.
In opdracht van het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA) ontwikkelde INTER* zeven inspiratiebundels om de toegankelijkheid van de infrastructuur van welzijns- en gezondheidsvoorzieningen te vergroten.
Er is vandaag een grote nood aan kwalitatief hoogstaand zorgvastgoed. Wat zijn de behoeften, wat zijn de nieuwste technieken, wat is vandaag mogelijk en betaalbaar?
In opdracht van VIPA ontwikkelde INTER zeven inspiratiebundels om de toegankelijkheid van de infrastructuur van welzijns- en gezondheidsvoorzieningen te vergroten.
De Europese Investeringsbank (EIB) onderzoekt momenteel de mogelijkheid om een 50%-garantie te verlenen aan de leningen van woonzorgcentra vanaf een bedrag van 10 miljoen euro.
Gezien de VIPA-gebruikstoelage vanaf 2016 wordt uitbetaald zonder de toetsing van de gebruiksnormen, impliceert dit ook een andere boekhoudkundige verwerking.
Nadat het VIPA in 2015 geconfronteerd werd met de nood tot bijsturing van het investeringsbeleid, maakt de Vlaamse Regering dit jaar 100 miljoen euro extra vrij voor investeringen in zorg- en welzijnsinfrastructuur.
Developed by RealDolmen