Normaal LettertypeGroter LettertypeGrootste Lettertype
U bent hier:
 
 

Welzijn en Samenleving

Op deze website vindt u informatie over thema's als armoede, algemeen welzijnswerk, hulpverlening aan gedetineerden, schuldbemiddeling, lokaal sociaal beleid, ...

Deze thema's behoren tot de bevoegdheid van de afdeling Welzijn en Samenleving van het departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van de Vlaamse overheid. 

 
 
 
Er zijn geen nieuwsitems gevonden.

In de kijker

Logo 1712

Op 12 maart 2012 ging de hulplijn "misbruik, geweld en kindermishandeling" van start. De hulplijn is gratis bereikbaar op het nummer 1712 en is bedoeld voor burgers die een vraag of melding hebben over alle vormen van geweld of misbruik. Dat kan onder meer gaan over partnergeweld, kindermishandeling, ouderenmisbehandeling, pesten of geweld in gezagsrelaties.

Lees meer

Logo rechtenverkenner

De zorgverzekering, een mantelzorgtoelage, de jobkorting, het sociaal telefoontarief, een toelage voor chronische pijnpatiënten of een aanpassingspremie voor de woning van bejaarden …

Het gamma aan sociale rechten is zo divers dat mensen vaak niet meer weten waarop ze recht hebben. De website
www.rechtenverkenner.be geeft snel en eenvoudig een overzicht van alle sociale rechten.

Vind het vrijwilligerswerk dat bij u past.

Logo campagne vrijwilligerswerk
Om alle Vlaamse vrijwilligers een hart onder de riem te steken en om de rest van de Vlaamse bevolking aan te sporen om ook aan vrijwilligerswerk te doen, voerde de Vlaamse overheid campagne. Vacatures en andere info over vrijwilligerswerk vindt u op de site van de Steunpunten vrijwilligerswerk:
www.vrijwilligerswerk.be

Lees meer

Logo Krant X

De Vlaamse overheid publiceert in het kader van de implementatie van het strategisch plan "hulp- en dienstverlening aan gedetineerden" een gevangeniskrant. 

Lees meer
Developed by RealDolmen