Normaal LettertypeGroter LettertypeGrootste Lettertype
U bent hier:
 
 

Rechtenverkenner

De rechtenverkenner gebruiken

De rechtenverkenner (www.rechtenverkenner.be) is een website die sociale rechten bundelt. Het gamma aan sociale rechten is zo divers dat mensen vaak niet meer weten waarop ze recht hebben. De rechtenverkenner maakt u wegwijs in de bestaande regelgeving en geeft actuele basisinformatie over de inhoud van elk recht
Lees meer over het gebruik van de rechtenverkenner.

Lokale rechten toevoegen

De rechtenverkenner bundelt informatie over rechten toegekend door de federale, Vlaamse, provinciale en lokale overheid. Gemeenten of OCMW's kunnen hun lokale rechten toevoegen aan de rechtenverkenner. Met een gemeentekit of via webservices kunnen lokale besturen de rechtenverkenner in hun eigen website integreren.
Lees meer over het toevoegen van lokale rechten.

Documentatie downloaden

Ter ondersteuning van het gebruik van de rechtenverkenner zijn een aantal brochures, affiches en standaardpresentaties uitgewerkt. Deze documentatie kunt u downloaden van de website.
Lees meer over het downloaden van documentatie.

Wat doet de Afdeling Welzijn en Samenleving?

De Afdeling Welzijn en Samenleving staat in voor het onderhoud van de rechtenverkenner en het actualiseren van de opgenomen informatie. Ze zorgt voor afstemming met andere diensten (bijvoorbeeld de Vlaamse Infolijn (nieuw venster) en de interprovinciale sociale kaart (nieuw venster)) en voert promotie voor de rechtenverkenner.

 
 
 
Developed by RealDolmen