Normaal LettertypeGroter LettertypeGrootste Lettertype
U bent hier:
 
 

Regionaal overleg en samenwerking

Het regionaal welzijnsoverleg wil de samenwerking op streekniveau versterken. In elke regio stellen de welzijnsproblemen zich op een eigen wijze. Door concrete onderlinge afstemming en door praktische afspraken kan men op streekniveau een aangepaste dienstverlening realiseren. Daarnaast kunnen op hetzelfde streekniveau welzijnsbevorderende veranderingen gestimuleerd of ondersteund worden. Men kan de verantwoordelijkheid of de zelfredzaamheid van sommige bevolkingsgroepen verstevigen, de contacten tussen organisaties versterken of nieuwe netwerken in het leven roepen.

Provincies en Vlaamse gemeenschapscommissie

De Vlaamse provincies en de Vlaamse gemeenschapscommissie spelen een belangrijke rol bij de stimulering en de ondersteuning van streekgebonden initiatieven, overlegstructuren en samenwerkingsverbanden. De provincies en de Vlaamse gemeenschapscommissie zorgen voor de administratieve en deskundige begeleiding van het overleg. Zij zoeken mee naar oplossingen voor de problemen van overlapping, van gebrekkige spreiding, van taakafspraken of van nieuwe noden.

Wat doet de afdeling Welzijn en Samenleving?

De afdeling Welzijn en Samenleving subsidieert de Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor de organisatie van het regionaal welzijnsoverleg.

Links

Regelgeving inzake het regionaal welzijnsoverleg (nieuw venster) 

Vlaamse provincies (nieuw venster)

Vlaamse gemeenschapscommissie (nieuw venster)

 
 
 
Developed by RealDolmen